2013. január 6., vasárnap

Rubí kritika



 Rubí kritikám:

A Rubí egy nagyon különleges telenovella, ezt már az elején szeretném leszögezni. Aki valami nem mindennapi, egyedi és ritka minőségű telenovellát akar nézni,amiből még sokat is lehet tanulni az életről, annak azt ajánlom,hogy semmiképp se hagyja ki ezt a fantasztikus sorozatot,ha még esetleg nem látta volna. Mert én, a  nagy telenovellák rajongója,én még ennél jobbat eddig nem láttam..És ez nem túlzás.

Entrada, főcímdal:

Mikor először megláttam és meghallottam,azonnal megtetszett a képi és hangzásvilága. Tudtam, hogy amelyik telenovellának ilyen jó, fülbemászó a főcímdala,az csak jó lehet. Reyli-La descarada c.dala tökéletesen kifejezi azt,amit Rubíról tudni kell. Imádom a dalt!A logó is nagyon tettszik,főleg a kis rubin a Rubí feliraton. A sorozat színe a piros,ami a szenvedélyt jelképezi,nem véletlenül,ugyanis ez a telenovella a pénz és a szerelem iránti szenvedélyen alapul.

A sztori:

A történet eltér a szokványos rózsanovellák sztorijától,miszerint egy naiv,esetlen lány a főhősnő és ábrándozva várja az ő szőke hercegét,de a háttérben ott leselkedik egy gonosz boszorka,aki arra vár,hogy lecsaphasson a mesés vagyonra és a vágyott férfire..Nem,ez nem lányregény. A Rubí merőben eltér a megszokottól,kezdve azzal,hogy ebben az esetben a főszereplő,vagyis Rubí,pont az ellentettje a jószívű,aranylelkű pl: Esmeraldának ,mert valójában, ő maga a gonosz a történetben,mégis körülötte forog minden,és annak ellenére,hogy gaztetteket követ el,a néző mégis a bizalmába fogadja,nem tudja nem szeretni,hisz róla szól a telenovella,ő a főhősnő. Egyszerűbben fogalmazva egy fordított tükörkép. A néző pedig neki szurkol,még ha rosszat is készül elkövetni,mert láttuk a múltját és megértjük az ambícióját, még ha nem is tisztességes amit tesz. Ráadásul Maribel, Cristina vagyis a „jók” tűnnek gonosznak,amiért Rubít akadályozzák az előrejutásában. Furcsa csavar ez,de pont ettől jó.
A történetről pedig dióhéjban,ami azért  is ragadta meg a figyelmem,mert nem álomszerű,hanem nagyon is életszaga van,hogy is mennek Mexikóban a dolgok,mekkora a társadalmi különbség szegények-gazdagok között.

Rubí szegénycsaládban nőtt föl,mindig nélkülöznie kellett,ellentétben legjobb barátnőjével,Maribellel,akit az Egyetemen ismert meg,ugyanis a lány jómódú családból származik..Egy nap megismeri Maribel vőlegényét,a jóképű,sikeres és gazdag Hectort,és megirigyli barátnője életét,fejébe veszi,hogy elcsábítja az esküvő napján,ami sikerül is neki. Ám a szívét nem tudja becsapni,ugyanis valójában Alejandroba, Hector legjobb barátjába szeret bele,de mivel nincs pénze,ezért dönt mégis Hector mellett. Rubít ezután kétségek gyötrik, mert nem tud szabadulni érzéseitől,hibát hibára halmoz,lassan mindenki megutálja és elfordul tőle. Nagyravágyása, pénzéhsége pedig nem várt fordulatokkal jár…



Persze a sztori még önmagában nem lenne elég ahhoz,hogy egész végig fenntartsa a figyelmem,ha nem lettek volna olyan jól összeválogatva a szereplők.

Szereplők:

Rögtön Barbara Morival kezdeném: szerintem tökéletes választás ennek az összetett karakternek a megformálására,ugyanis a producerek ismeretlen arcot akartak a mélyvízbe dobni,és utólag nézve igencsak jó döntés volt. Gyönyörű, olyan kisugárzása van,ami odaláncol a képernyőhöz,hisz nem mindennapi nőről beszélünk,ritka az ilyen szépség. Mindehhez pedig egy tehetség is párosul,így a Rubí szerepével igazán ütős lett. Tökéletesen illik rá a pénzéhes nő szerepe. Olyan verziót is hallottam,hogy először Jacquelinnnek akarták adni a főszerepet,de jó,hogy nem tettek így. Pont illik hozzá a naiv,jószívű,kedves,kislányos Maribel szerepe,hisz az arca ezt a karaktert formázza meg,egyáltalán nem illett volna rá Rubí szerepe..Szóval Jacquelin is egy ragyogó szépség,szimpatikus személyiség,így bérelt helye lett ebben a novellában. Direkt tetszett,hogy ő se legyen tökéletes,sánta lábat varázsoltak neki.


Alejandro szerepe nekem néha nyálasnak és erőltetettnek tűnik,úgy állítják be őt,mintha egy erős férfi lenne,pedig aki ennyiszer sír és szomorkodik,az minden,csak nem erős lelkileg. Mégis azt mondom,kellett egy ilyen szereplő is a sorozatba. Bár hozzátenném,hogy jól illik Rubíhoz, Maribelnek pedig Hector való.
Hamár  Hector szerepénél tartunk,akkor őt kiemelném,vagyis Sebastián Rullít,ugyanis ő az egyik karakter,aki viszi az egész cselekményszálat. Annyira jól játssza a féltékeny,ideges férfi szerepét,hogy néha még én is megborzongok tőleJ Pedig az elején nem gondoltam volna,hogy ez lesz a szőke hercegből..


A mellékszereplőket nem fogom egyenként felsorolni, inkább egyben nézem őket. Igazából mindenkinek megvan a maga szerepe,mindenkit nagyon kedvelek benne,egyszerűen remekül összeválogatták őket. Talán Saul az,akinek semmi jelentősége nincs a sorozatban,egyáltalán nem hiányzott onnan,olyan érdektelen és unalmas,de hát már megszoktam,hogy mindig kell egy töltelékszereplő,aki ráadásul még unszimpatikus is..Nagyon vicces Lola néni és Paco szerencsétlenkedései,valamint érdekes karakternek tartom Genarot is,bár néha már elegem van belőle. Elisa nyavalgásai fárasztóak,de mégsem tudom nem szeretni..Mindegyik szereplőt imádom,a szívemhez nőttek.


Kivitelezés,cselekményszálak:

Az eleje kissé lapos, lassan indulnak be az izgalmak,inkább a szereplők bemutatásáról szól az az időszak, de a közepére úgy begyorsul,úgy összegabalyodnak a szálak,hogy még másodjára nézve is olyan érzéssel tölt el,mintha először nézném,annyira váratlan,meglepő és izgalmas szálak váltakoznak benne.
Nagyon tetszett Carla Arzheimer-kórja, Cayetano börtönbe juttatása és agydaganata, Sonia üveghídról való lezuhanása,Hector üvöltözései,szóval drámából kijut bőven. Nem is beszélve a zavaros családi szálakról,miszerint Genaronak két családja van,kiderül,hogy Arturo régen kavart Liliával és Louis apja nem más,mint Arturo.
Megmondom őszintén,nagyon meglepett,hogy a készítők nem szokványos véget szántak Rubínak. Azt hittem megjavul és belátja a pénz nem minden,erre leesik a lépcsőről,összezúzódik az arca,elveszti szépségét és még a lábát is amputálják. Hát,ez télleg nem semmi..Fernanda pedig,Rubí unokahuga ugyanolyan lesz,mint ő és beteljesíti küldetését. Érdekes rész volt,az biztos.


Nem beszélve a gyönyörű háttérről, Cancúnról..
Egy szó,mint száz a Rubít látni kell. Minek magyarázzam még?

10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Újra Paula és Paulina!

Szinte hihetetlen, de úgy látszik ismét örülhetünk, telenovella rajongók, ugyanis hétköznap délutánonként újra láthatjuk a Paula és Paulinát...